Allied Engineers
About Us 
In The Media

About us
in the media

We are proud to be featured in mass-media.

Find out more about us from the stories written by others.

Prof. Serban Dima: „Avem Un Cadru Legislativ Viu, Care Se Actualizează Continuu Pentru Creşterea Siguranţei Construcţiilor În Exploatare.”

Prof. Serban Dima: „Avem un cadru legislativ viu, care se actualizează continuu pentru creşterea siguranţei construcţiilor în exploatare.”

În ultimele decenii, normele și reglementările au trebuit să țină pasul cu progresul tehnologic, pentru a asigura o mai mare siguranță și rezistență la cutremure a construcților. În cadrul interviului, domnul Șerban Dima a explicat cum sunt elaborate aceste norme și despre ce presupune adoptarea lor de către companiile din domeniu.

Bim 3D Cu Colaborare Real-Time Si Metode De Analiza Structurala Avansate

BIM 3D cu colaborare real-time si metode de analiza structurala avansate

Cum a evoluat activitatea Allied Engineers în 2023 și ce urmează în 2024? Cum vedem evoluția industriei noastre în acest an și ce tendințe observăm la nivel de piață? Ce planuri și obiective avem pe termen scurt, mediu și lung? Răspunde Mihai Dragomir, Managing Partner Allied Engineers, într-un interviu inițiat de Agenda Constructiilor & Fereastra.

Expertiza Noastră În Proiecte Totalizează Peste 5 Milioane De Metri Pătrați

Expertiza noastră în proiecte totalizează peste 5 milioane de metri pătrați

De-a lungul timpului compania noastră a fost implicată atât în proiecte private, cât și publice pe care comunitățile locale le așteaptă de zeci de ani.

Despre Cum S-A Schimbat Proiectarea În Construcţii De-A Lungul Ultimelor Două Decenii Și Nu Numai…

Despre cum s-a schimbat proiectarea în construcţii de-a lungul ultimelor două decenii și nu numai…

Un interviu cu fondatorii Allied Engineers și unul dintre cei mai importanți parteneri ai companiei, reprezentat de dna Raluca Ghica, head of Workplaces la Globalworth România.

Creștere De 20% A Businessului În 2023, Datorită Proiectelor Noi

Creștere de 20% a businessului în 2023, datorită proiectelor noi

În acest interviu povestim despre proiectele noastre în lucru, dar și estimarile din domeniul construcțiilor pentru perioada următoare.

Șapte Sfaturi Pentru Tinerii Ingineri, De La Echipa Allied Engineers

ȘAPTE sfaturi pentru tinerii ingineri, de la echipa Allied Engineers

Un material despre ce trebuie să știe un tânăr absolvent din domeniul construcțiilor pentru a deveni un inginer redutabil.

Responsible Design Prioritises Safety While Maximising Sustainability And Social Impact

Responsible design prioritises safety while maximising sustainability and social impact

Mihai Dragomir ensures that new buildings are designed to ensure the safety of their occupants and maintain structural integrity under a seismic design action, which corresponds to a severe earthquake—considerably stronger than the 1977 one, for reference.

„Inteligența Artificială S-Ar Încurca Foarte Tare În Inginerie”

„Inteligența artificială s-ar încurca foarte tare în inginerie”

Liviu Ștefănescu, Research & Development Executive la Allied Engineers spune că "prin natura sa, AI-ul doar digeră informații, fără a putea înțelege de ce a ajuns un lucru să fie interpretat într-un anumit fel, proces, de altfel, esențial în acest domeniu"

“Lucrăm Astăzi La Proiecte Pe Care Comunităţile Le Aşteaptă De Zeci De Ani”

“Lucrăm astăzi la proiecte pe care comunităţile le aşteaptă de zeci de ani”

Un material despre începuturile Allied Engineers și cum am ajuns un jucător important pe piața din România.

Forumul “Rebuilding Ukraine”

Forumul “Rebuilding Ukraine”

Alături de oficiali guvernamentali din Ucraina și România, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri, dorim să ne implicăm în procesul de reconstrucție al Ucrainei.

Ruxandra Andrițoiu, Allied Engineers: „ În România Avem Instrumentele Legislative Pentru Un Mediu Construit De Calitate ”

Ruxandra Andrițoiu, ALLIED ENGINEERS: „ În România avem instrumentele legislative pentru un mediu construit de calitate ”

Un articol despre cât de important este să înveți autonom, dar și să lucrezi în echipă, și cum să gestionezi în mod eficient un proiect

Allied Engineers: Creștere De 30% A Cifrei De Afaceri Din Servicii De Proiectare

Allied Engineers: Creștere de 30% a cifrei de afaceri din servicii de proiectare

Materialul povestește cum Allied Engineers a reușit o creștere de 30% într-o piață marcată de provocări în ultimii ani

Allied Engineers – Cel Mai Bun An De La Înființare

Allied Engineers – cel mai bun an de la înființare

Un articol despre cum Allied Engineers a înregistrat în 2022 o creștere de aproximativ 30% a business-ului față de anul anterior datorită consolidarii poziției în categorii precum investițiile industriale, comercial-logistice și rezidențiale

Mihai Dragomir, Managing Partner Allied Engineers: Standardul În Industria Noastră Impune În Acest Moment Utilizarea Celor Mai Noi Și Inovatoare Tehnologii.

Mihai Dragomir, Managing Partner ALLIED ENGINEERS: Standardul în industria noastră impune în acest moment utilizarea celor mai noi și inovatoare tehnologii.

Un interviu cum la un an după ieșirea din pandemie, efectele acesteia asupra pieței de proiectare și arhitectură încă se resimt, prin stagnarea investițiilor în sectorul office, volatilitatea prețurilor de execuție, dar și printr-o serie de dificultăți în procedurile de autorizare.

Allied Engineers: Creștere De 30% Confirmată Pentru 2022 Și Noi Oportunități În 2023

Allied Engineers: Creștere de 30% confirmată pentru 2022 și noi oportunități în 2023

Un interviu cu Mihai Dragomir, Managing Partner ALLIED Engineers despre creșterea de 30% a veniturilor din 2022 și noile oportunități din 2023,

Elena Volcinschi, Arhitect Allied Engineers: „Arhitectura Trebuie Să-Ți Pună Mintea În Încurcătură, Încât Să Te Întrebi «Cum Este Posibil»?”

Elena Volcinschi, Arhitect ALLIED Engineers: „Arhitectura trebuie să-ți pună mintea în încurcătură, încât să te întrebi «Cum este posibil»?”

Un articol despre cum vede Elena Volcinschi, Arhitect ALLIED Engineers, mediul construit din București prin ochi de arhitect.

Mihai Dragomir, Allied Engineers: “În 2023 Ne Dorim Să Ne Consolidăm Poziţia În Proiecte Din Sectorul Public”

Mihai Dragomir, ALLIED Engineers: “În 2023 ne dorim să ne consolidăm poziţia în proiecte din sectorul public”

Mihai Dragomir, Managing Partner Allied Engineers, face un bilanţ la finalul unui an complicat pentru industria construcţiilor, dar în care Allied Engineers a continuat să îşi consolideze poziţia în topul celor mai importante companii de pe piaţa de proiectare.

Vlad Weber, Allied Engineers: „Există Soluții Prin Care Consumurile Energetice Pot Fi Reduse Cu Până La 50% La Interior”

Vlad Weber, ALLIED Engineers: „Există soluții prin care consumurile energetice pot fi reduse cu până la 50% la interior”

În acest interviu, Vlad Weber vorbește despre modul în care efectele actualei crize energetice forțează dezvoltatorii să se orienteze spre proiecte sustenabile, folosind soluții eficiente energetic ce pot asigura un consum mai mic.

Dragoș Coțofană “Pregătirea De Înalt Nivel Şi Onestitatea Specialiştilor Allied Engineers Reprezintă < Secretul > Unor Proiecte Spectaculoase Şi Curajoase”

DRAGOȘ COȚOFANĂ “Pregătirea de înalt nivel şi onestitatea specialiştilor Allied Engineers reprezintă < secretul > unor proiecte spectaculoase şi curajoase”

Un articol despre cum vede Dragoş Coţofană, Associate Director Allied Engineers rolul esenţial pe care-l are Departamentul de Structuri Beton Armat în desfăşurarea unui proiect, despre cele mai importante calităţi care consolidează o relaţie de durată cu un client, precum şi despre cele mai sensibile subiecte discutate în industrie.

Șerban Dima, Senior Partner La Allied Engineers: „Cine Aplică Normele În Proiectare Nu O Să Facă Rabat De La Calitate”.

Șerban Dima, Senior Partner la ALLIED Engineers: „Cine aplică normele în proiectare nu o să facă rabat de la calitate”.

Un interviu despre cele mai provocatoare proiecte din cadrul Allied Engineers și care sunt recomandările pentru un viitor inginer care-și dorește să facă performanță în acest domeniu.

Allied Engineers: Creștere De 20% În 2022, Datorită Proiectelor Aflate În Derulare

Allied Engineers: Creștere de 20% în 2022, datorită proiectelor aflate în derulare

Un articol care povestește cum în pofida scumpirilor din ultima perioadă și a faptului ca ne confruntam cu un razboi la granita, activitatea noastra în proiectare este într-un trend de creștere

Allied Engineers A Proiectat În Bim Structurile Clădirilor Înalte Ale Capitalei

Allied Engineers a proiectat în BIM structurile clădirilor înalte ale Capitalei

Un material despre soluții digitale inovatoare și tehnologia de ultimă generație pe care le folosim în proiectare, precum și despre rezultatele obținute.

Mihai Dragomir, Allied Engineers: „Eficientizăm Cu Peste 20% Costurile Alocate Proiectului”

Mihai Dragomir, Allied Engineers: „Eficientizăm cu peste 20% costurile alocate proiectului”

Un interviu cu Mihai Dragomir, Managing Partner Allied Engineers, despre lecții de business după 20 de ani de activitate în proiectare.

Big Brother De Pe Şantiere. Cum Văd „Actorii” Din Construcţii Rolul Monitorizării Comportării Construcţiilor În Cazul Unei Clădiri Sau Al Unui Proiect De Infrastructură

Big Brother de pe şantiere. Cum văd „actorii” din construcţii rolul monitorizării comportării construcţiilor în cazul unei clădiri sau al unui proiect de infrastructură

Cum vede Allied Engineers rolul monitorizării comportării construcțiilor în cazul unei cladiri sau al unui proiect de infrastructură

Testimonials

“The high level of professionalism, accuracy and commitment to design most safe and economic structures separates Allied Engineers from their competition. Their cost-effective solutions and accurate detailed designs contribute a lot to ease of project execution, saving investors’ time and money.

It is a pleasure doing business with Allied Engineers. They can be trusted and depended upon to ensure our projects receive the consideration they deserve.”

Dimitris Pergamalis

Head of Construction and Development @Globalworth

“Allied Engineers Grup are a trustworthy contractual collaborator, able to fulfill all their obligations assigned in the contract. They provide comprehensive professional services, with efficient and safe technical solutions, in alignment with international standards. We wholeheartedly recommend Allied Engineers Grup to those interested in collaborating with such a contractual partner.”

Ioannis Papalekas

CEO @UPGROUND ESTATES

“We have been constantly impressed by Allied Engineers’ professionalism. Their commitment is never vain words –they always respect and fulfill their commitments. Their communication is always clear, precise and relevant –this is very important, especially when you are working for a project in a foreign country, involving very complex technical topics. They are well organized and very through in their work. They care –on all occasion throughout our collaboration, they demonstrated a constant care to help us achieve the Quality–Cost–Delay objectives, never hesitating to do additional work beyond their initial range of responsibility. The professionalism of Allied Engineers’ team, their care for details and their amazing capacity for hard work contributed a lot to the success of the project.”

Rémy Bonneau

Head of Department “Building – Installations – Energy” @NTN - SNR ROULEMENTS

“Our requirements addressed to the company have always been responded promptly with solutions focused on factors of key importance to any developer: tight design deadlines, cost effectiveness and technical safety. The quality of the services provided by Allied Engineers, as well as the professionalism of their experts in appropriately and timely completing contractual obligations represent strong reasons to us to recommend them as a responsible business partner to those in seek of similar services.”

Pedro Navazo Garcia

@Iberdrola

“As third-party consultancy and control office hired by NTN-SNR RULMENTI SRL, Bureau Veritas Romania performed the review of the general design documentation issued by ALLIED ENGINEERS for Warehouses No. 3 – NTN-SNR Sibiu Transmissions Factory and Warehouse No. 4 – NTN-SNR Sibiu Bearings Factory, two highly challenging projects.
During our missions, we found that ALLIED ENGINEERS possess all the required expertise and resources to perform high quality design work of such scale and complexity; their design team assigned to the project was very well organized, strongly committed, with solid professional knowledge and could communicate fluently in a language of international circulation.
Bureau Veritas Romania are in the position to recommend ALLIED ENGINEERS without hesitation to any potential client interested in receiving high quality general design services.”

Antoniu Dragnea

Business Unit Manager of Construction Department @Bureau Veritas

“Allied Engineers’ leadership and their teams of engineers deliver first class service. They are responsive, with a team-oriented and problem-solving attitude. They are proactive and creative and their design is sound and thorough.

AFI Romania are very pleased with Allied Engineers’ professionalism and level of understanding the exigencies and difficulties of the real estate industry. Their consistently providing efficient consultation and design is highly appreciated.”

Yossi Moran

Chief Engineer @AFI

“We would like to state our appreciation for the high-quality services Allied Engineers delivered to us and for the professionalism of the company’s specialists, who met the contract commitments exactly as stated. We believe that these are strong reasons for us to recommend Allied Engineers as a responsible partner and very good professionals to all those in seek of similar services.”

Herbert Schuster

Administrator @Strabag

“We strongly believe that the integrity of the building structure represents the key part of any project. And that is why Blue Projects rely on the services of Allied Engineers as structural designer. Their engineering has been excellent and their servicing unrivaled.

Allied Engineers’ team is collaborative, responsive and easy to work with. They are exceptional in the use of BIM technologies for structural design, which supports and allows for our fully integrated design process. They are thorough and constantly careful to develop structural design concepts that are efficient and simple.”

Roxana Lyons

Design Team Leader @Blue Projects

“Working with Allied Engineers on The Mark Project was pleasure from beginning to end, both regarding the team and the final outcome. They place great emphasis on the significance of transparent communication, open discussions, and proactive problem-solving.
What has truly impressed me throughout the project is the remarkable level of professionalism, expertise, and willingness of every team member to assist. It appears that each individual on the team is genuinely committed to delivering work of the highest caliber and ensuring clear communication with the project stakeholders.
I am confident in saying that Allied Engineers is one of the best construction design companies I have had the opportunity to collaborate with.
The completed work and the level of service we received from Allied Engineers Grup were highly satisfactory and I would not hesitate to recommend the company as a professional construction designer and trustful contractual partner to any interested entity.”

Lucian Dimitriu

Technical Director @S IMMO

“During our collaboration with Allied Engineers, we were pleasantly impressed by the professionalism of the team’s experts, by the quality of their work and their capacity of meeting any request in a timely manner. Allied Engineers are a very reliable partner, capable of delivering high-quality services and meeting their commitments.”

Răducu George Filipescu

@Călărași County Council